X
Menu
X

E-Mancik Színházi Manufaktúra: Verslábak neccharisnyában

E-Mancik Színházi Manufaktúra: Verslábak neccharisnyában

Jancsibohóc a nevem.
Cintányér a tenyerem.

Orrom krumpli, szemem szén.
Szeretném, ha szeretnél!

Velem nevetsz, ha szeretsz.
Ha nem szeretsz, elmehetsz.

Szívem, mint a cégtábla,
ruhámra van mintázva

Az előadás kortárs költőnők verseibe csomagolt női élethelyzetek, impressziók és expressziók forgóhintája, elegánsan könnyed koreográfia, színesen váltakozó jelenetek, karakterek, melyek elgondolkodtatnak, vagy épp megnevettetnek, ahogy a kis és nagybetűs életben számtalanszor előfordulnak vagy előfordulhatnak, illetve, kicsit mégis máshogy.

A produkció ügyesen balanszol a kényes témák között, a mondanivalóval nem provokál, nem ítélkezik, kellően kifinomult ízléssel kikerül valamennyi buktatót, ami a tematikát illetően rendszerint befigyelhet – feminizmust, alternativitást, obszcenitást, vagy akár öncélúságot, megtartja a kellő távolságot, és ez nagyon bevált.

A vizuális élményt tekintve elegáns és stílusos, és ami a legfontosabb: szerethető. Megvan benne az, amitől egy hétköznapi estét derűsebben folytatunk, miközben gazdagabbak lettünk néhány jó verssel, Dobra Mária, Sárközi-Nagy Ilona, Szirmai Melinda és Tarr Judit megkapó színészi játékával.

Sok szeretettel ajánlom e produkciót hölgyeknek, akik úgy érzik, egy kis női energiára, öntudatra vágynak, férfitársaknak, akik szívesen lennének négy csodálatos színésznő, nő életében partnerek egy óráig, mindenkinek, aki az igényes színház és kortárs irodalom nyerő párosítását keresi, s a darab végeztével, könnyed, jóleső dallamokkal indulna / halkulna bele az éjszakába.